Bubble Games

Bubble Games

Tijdens een Bubble kinderfeestje is plezier gegarandeerd! Naast het alom bekende Bubble Voetbal zullen de kinderen kennis maken met de Bubble Games. Hieronder een greep uit de vele Bubble Games die wij spelen.


Bumpertje

Om de kinderen kennis te laten maken met de Bubble ballen, spelen ze eerst een potje Bumpertje. Bumpertje, een moderne variant van tikkertje, wordt gespeeld met één tikker. De tikker heeft één minuut de tijd om zoveel mogelijk kinderen te “bumpen”. Lukt het hem om iedereen te “bumpen”? Of kan iemand anders het soms beter? Een leuk spel om de kinderen te laten wennen aan de Bubble ballen.

Bubble voetbal

Kinderfeestje

                          Kinderfeestje

Het fenomeen Bubble voetbal wordt in Nederland steeds populairder. Bubble voetbal is voetbal waarbij de spelers in een luchtpak zitten, dat gebruikt wordt als stootkussen. Het doel van het spel is uiteraard om meer doelpunten te maken dan je tegenstander. Bubble voetbal is echter niet zomaar een allerdaags wedstrijdje. Door het Bubble pak die de spelers aan hebben kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Een klein duwtje levert vaak al schitterende tafarelen op. Het enthousiasme dat hierdoor opgewekt wordt is kenmerkend voor een kinderfeestje.

Bubble estafette

De naam zegt het al; estafette in een Bubble pak. Lopen met een Bubble pak aan is in het begin wel even wennen. Laat staan rennen. Daarom levert de Bubble estafette vaak hilarische momenten op. Tijdens de Bubble estafette moeten de kinderen verschillende hindernissen doorstaan. Zo moeten ze onder andere slalommen langs pionnen, ergens onder door rollen en over een balk heen springen. Snelheid is dus niet per definitie de belangrijkste vaardigheid om de estafette te winnen. Behendigheid kan wel eens goed van pas komen tijdens de estafette.

Verover de bal

Oud, traditioneel spel die veel kinderen kennen van de basisschool; verover de vlag. Alleen dan net even anders. Beide teams krijgen 1 bal die ze met hun leven moeten verdedigen. Dit alles uiteraard met de Bubble pakken aan. Kies je ervoor om je bal te verdedigen of ga je vol voor de andere bal? De kinderen zullen dit tijdens het spel zelf moeten ondervinden. Het team dat de bal van de tegenstander als eerste aan de overkant krijgt, wint.

Last Bubble standing

Bij last Bubble standing komen de kinderen er achter wie de beste “bumper” is. Tijdens dit spel staat ieder kind er alleen voor. De kinderen verzamelen zich in een grote, afgezette cirkel. In de cirkel is het de bedoeling dat de kinderen elkaar uit de cirkel “bumpen”. Degene die als laatste in de cirkel staat, de last Bubble standing, wint. Wederom moeten de kinderen tactische keuzes maken; val je aan of wacht je af?

Bubble bowling

Tijdens Bubble bowling is het de bedoeling om zo veel mogelijk Bubble’s om te gooien. De kinderen die als kegels dienen stellen zich op zoals de kegels op een bowlingbaan. Zij doen dit echter allemaal op 1 been. Wanneer 1 “kegel” geraakt wordt, zullen de andere ook in beweging komen. Dit levert vaak een domino effect op. Lukt het iemand om een strike te “bubbelen”?

Kinderfeestje

                          Kinderfeestje

Bump de jarige

Als afsluiter van ieder feestje spelen de kinderen een potje Bump de jarige. Voor de jarige is het de bedoeling om zo snel mogelijk van de ene kant van het veld naar de andere kant te komen. Onderweg komt hij een aantal hindernissen tegen; de bumpers. De andere kinderen hebben als doel om ervoor te zorgen dat de jarige niet aan de overkant komt. Heeft de jarige het in zich om zich tot aan de overkant te knokken? Of zijn de andere kinderen toch te sterk?